Kismedencei Rehabilitációs Program

 

Intsen búcsút a szülés utáni kismedencei panaszoknak!

Személyre szabott kezelés, orvosi műszerekkel végzett mérésekre alapozva

Miről szól a program?

 

Természetes, hogy a szülés után kismedence panaszok jelentkeznek. Ám ettől még nem kell így leélni egy egész életet!

Sajnos sokan úgy gondolják, hogy ezeken nem lehet változtatni, ezért fájdalommal, vizelet-és széklettartási problémákkal, megromlott párkapcsolattal élik a mindennapjaikat.

Pedig van megoldás!

A kismedence rehabilitációs program keretein belül műtéti beavatkozás nélkül, orvosi mérésekre alapozva, szakértői segítséggel léphetnek fel a kellemetlen panaszok ellen.

A szervezetünk fantasztikus gyógyulásra képes, ha a megfelelő, személyre szabott segítséget nyújtjuk számára.

3 lépés a régi, fájdalommentes élethez:

1. lépés

Speciális műszeres vizsgálatok

Olyan különleges műszereket használunk, amelyek leghatékonyabban derítik fel a kismedencei problémák gyökerét.

2. lépés

Szakértői kiértékelés

Szakértőnk az így kapott adatok alapján lényegesen pontosabban meghatározza a kismedencei panaszok okát.

3. lépés

Kismedencei Rehabilitációs Program

A vizsgálat során kapott eredmények alapján kidolgozzuk a egyéni rehabilitációs programot.

Miért válassza a kismedence rehabilitációs programot?

Egyedülálló módon többféle műszert használunk a probléma pontos megismerésére

Mivel ahány test, annyiféle probléma, ezért minden esetben személyre szabott kezelést biztosítunk

Orvosi csapatunk végigkíséri a gyógyulás folyamatát

A fájdalom megszüntetése természetes módon, műtéti beavatkozás nélkül történik

Kinek ajánlott a program?

Hogyan zajlik a vizsgálat?

A konzultáció időtartama 20-30 perc.

A panaszok kikérdezését követően kézzel történő vizsgálatra, hüvelyi feltárásra, kamerás vizsgálatra vagy végbél felőli megtekintésre kerülhet sor, amely után a gát, hüvely vagy a végbél felől végzett ultrahang vizsgálat történik.

Ez után a hasfalra, hüvelybe vagy a végbélbe helyezett elektromos mérő szondákon, tappancsokon keresztül az izomaktivitás mérése következik különböző helyzetekben (nyomás, szorítás, lazítás, köhögés stb.).

A vizsgálatot követően beszéljük át a talált problémákat, hogy hogyan kapcsolódnak ezek panaszaihoz, és esetlegesen szükséges további vizsgálatokat, kezelést is javaslunk.

Gyakran feltett kérdések

Milyen panaszok, betegségek esetén javasolt ez a fajta vizsgálat?

Mivel a vizsgálat többféle (nőgyógyászati vagy végbél, ultrahang, EMG biofeedback) vizsgálatot is tartalmaz, ezért többféle probléma kivizsgálására is alkalmas. Kismedencei fájdalmak, görcsök, nehezített székelés és vizelés, szülés utáni hüvelyproblémák, vizelet- és széklettartási nehézségek felderítésére és a megfelelő kezelési program összeállítására javasoljuk a vizsgálatot.

Csak nők esetében van értelme a vizsgálatnak, vagy vizsgálnak férfi pácienseket is?

Férfiakat is szeretettel várunk, vizsgálunk.
A kismedencei problémák jó része nem csak nőknél, hanem férfiaknál is gyakran előfordul.
Ilyenek mind a kismendencei izomműködési zavarok (feszesség, görcsösség, inkontinencia), a székelési nehézség, kismedencei műtét előtti és utáni rehabilitációs igény. A végbélbetegségek jó része is (aranyér, végbélrepedés) összefügg ezekkel a problémákkal. A prostata betegségeinek panasza is sokszor igen nehezen különíthető el ezektől, melyek vizsgálata az urológiai kivizsgálásnak általában nem részei.
Ezért férfiak esetében is nagy igény van a kismedencei vizsgálatra, természetesen ilyenkor végbélen keresztül.

Hol található az Egészségközpont?

Egészségközpontunk Budapesten, a budai Mammut üzletközponttól pár perc sétára, a Lövőház utca 24.-ben található. Bővebben ide kattintva tájékozódhat.

Hogyan tudok időpontot foglalni?

Időpontot online ide kattintva, vagy munkaidőben telefonon, a +36308680244-es telefonszámon foglalhat.

Az időpont foglaláskor mire kell figyelnem, mikor nem vagyok vizsgálható?
A mérés és az első két hét rehabilitációs program a menstruációs időszakon kívül kell essen! A rehabilitációs program első két hétnek lehetőleg megszakítások nélkül kell lezajlania, az első 4 alkalom megszakítás nélkül 2 hét, heti 2x, majd a következő 4 alkalom heti 1x. A szükséges rehabilitációs alkalmak száma (elég-e a négy alkalom) a mérés vagy a rehabilitáció során dől el, leginkább a probléma és a haladás függvénye. Rugalmas anyagú nadrágot, szoknyát hozzanak az ülő helyzetben történő méréshez és rehabilitációhoz!
Hogyan történik az orvosi vizsgálat?

A vizsgálat több részből áll. A megbeszélést követően mind nők, mind férfiak esetében a kismedencei vizsgálata következik, a megtekintés, majd az ujjal, feltáróval, ultrahanggal való vizsgálat. Ez háton fekvő, lábakat a lábtartón széttárva, "nőgyógyász" vagy "kőmetsző" helyzetben történik. A kismedencei izmok aktivitását vizsgáló módszer, az EMG biofeedback vizsgálat vagy ugyanígy fekve, vagy széken ülő helyzetben történik a vékony hüvelyi vagy végbélszonda, hasi elektróda felhelyezését követően. Ezt követően történik a megbeszélés, a problémák és megoldásaik megbeszélése.
További vizsgálati igény (proktológia, urológia, gasztroenterológia, belgyógyászat, további képalkotó és laborvizsgálatok) esetén egyértelmű javaslattal állunk elő.

Miben más ez, mint egy hagyományos nőgyógyászati vizsgálat?

A kismedencei panaszokat okozó eltéréseket sokszor nem vagy csak részben okozzák nőgyógyászati betegségek, sokszor igen összetettek, a hagyományos nőgyógyászati vizsgálat ezeket nem fedi fel, de nem is vizsgálja.
Ezért a hagyományos nőgyógyászati vizsgálaton túl a kismedencei szervek, izmok, nem csak nőgyógyászati problémák eltéréseit kereső digitális ultrahangvizsgálat, majd a kismedencei és hasi izmok aktivitását különböző helyzetekben jelző elektromos szenzorokkal működő EMG biofeedback vizsgálat is történik.

Mivel készüljek a vizsgálatra?

A vizsgálat menses idején nem lehetséges, ezzel számoljon előre!

Érdemes előre felkészülnie a panaszokkal, nőgyógyászati és más egészségügyi előzményekkel kapcsolatos dolgokról: panaszok milyenek, mikor, meddig, hogyan jelentkeznek, utolsó menses, szülések, műtétek, egyéb panaszok, betegségek, gyógyszerszedés, étkezési, vizelési és székelési problémák.

Mit és mivel vizsgál az orvos?

A kismedencei panaszokat okozó eltérések sokszor igen összetettek, a nőgyógyászati problémákon túl kismedencei sérülések, süllyedések rossz reflexek, ételallergia, intolerancia,és még sok más minden együttes hatására alakulhatnak ki.
Ezért a hagyományos nőgyógyászati vizsgálaton (megtekintés, ujjal való vizsgálat, eszközös feltárás és vizsgálat) túl a kismedencei szervek, izmok eltéréseit kereső digitális ultrahangvizsgálat, majd a kismedencei és hasi izmok aktivitását különböző helyzetekben jelző elektromos szenzorokkal működő EMG biofeedback vizsgálat történik.

Hogyan, milyen kezelési módszerrel segít a kismedenei rehabilitációs program?

A kismedencei panaszok jó része kapcsolódik a kismedencei és törzsizmok nem megfelelő működéséhez. Ezek az izmok viszont jórészt rejtetten, láthatatlanul, nehezen érezhetően működnek. Ezért a rehabilitációs program alapját a kivizsgálás alapján személyre szabott kismedencei biofeedback tréning adja. A tréning során általában ülő helyzetben a hasfalra, hüvelybe vagy a végbélbe helyezett elektromos mérő szondák, tappancsok segítségével követjük az izomzat működését. Az izomaktivitás mérésének eredményét a tréner által kért gyakorlatok közben Ön a képernyőn követheti. Ezért az addig nem jól érzékelhető, nem látható izommozgások, helytelen reflexek és nem megfelelő működés a képernyőn láthatóvá válik. Ennek és a tréner segítségével a rehabilitációs program során sokkal könnyebben tudja a megfelelő izomerőt, feszülést, kitartást betanulni, gyakorolni és megtartani. A rehabilitációs program ezeken túl például diétás, más fizioterápiás, gyógyszeres vagy akár műtéti javaslatokat is tartalmazhat.

Mikor javasolt a rehabilitációs program elvégzése?

A kismedencei rehabilitációs program leginkább jóindulatú kismedencebetegségek (inkontinencia, süllyedés, kismedencei fájdalom, görcsösség) esetén javasolt a vizsgálatkor találtak figyelembevételével. A nemzetközi vizsgálatok folyamatosan bővítik a rehabilitáció javaslatait, vizelési- és székelési nehézség esetén, kismedencei, nőgyógyászati, urológiai és sebészeti műtétek előtt és azokat követően.

dr.-Pacsa-Szilvia-nogyogyasz-kismedence-betegsegek-szakorvosa

Dr. Pácsa Szilvia

nőgyógyász, kismedence betegségek szakorvosa

Nőként a nőkért

Személyes célom, hogy pácienseimet tudásommal gyógyuláshoz és az egészséges élet megtartásához segítsem.
Folyamatosan keresem azokat a lehetőségeket, amelyek a gyógyulást gyorsabbá és hatékonyabbá képesek tenni, hiszen az egészség, az egyéni csúcsforma elérésének feltétele a testi-lelki egyensúly megteremtése.
Ehhez a tudomány és a technika által kínált, bizonyítottan hatásos gyógyászati megoldásokat is felhasználom. Mindig személyesen is meggyőződtem az általam használt, tudományosan bizonyított módszerek hatékonyságában.

Tovább>>

 

Miben segítünk Önnek?

kismedence fájdalom

Kismedencei fájdalmak

A szülés következtében sokaknál fájdalmas kismedencei problémák alakulhatnak ki. Ezek nagyban megnehezítik a hétköznapokat.
Ebbe nem kell beletörődni!

mama lánya unokája

Vizelet-, széklet- és széltartási problémák

Szülés után és a kor előrehaladtával a záróizmok elgyengülnek. Ennek következményei rendkívül megkeseríthetik az életet.
Nem kell, hogy ez így maradjon!

probléma az ágyban

Szülés utáni hüvelylazaság

A szülés nem kíméli a hüvely állapotát sem. A lazaság és érzéketlenség rossz hatással lehetnek a szexuális életre, amely hosszú távon a párkapcsolati problémákhoz is vezethet.
Ne várjon addig!

Miben nyújt segítséget a programunk?

Szülés utáni panaszokat okozó problémákra többféle műszeres mérést tartalmazó kismedencei vizsgálatot és ez alapján személyre szabott rehabilitációs tréning programunkat fejlesztettük ki. Ezek közül a kismedencei biofeedback (biofídbek)  rehabilitációs tréning program feladata, hogy Ön visszaszerezze a kontrollt az érzetei és az izomzata felett azáltal, hogy tudatosítja és rendben teszi a kismedencei és a záróizmok (helyes és helytelen) működését, növeli a kitartást.

Mind az alulműködés (lazaság), mind a túlműködés (feszesség), mind a nem megfelelő működés (pl. székelési nehézség) esetén nagy segítség abban, hogy a megfelelő működés akár korábbi sérülés esetén is helyreálljon. Ennek hatására képessé válik székletvisszatartáskor a megfelelő izmok szorítására, székeléskor a megfelelő izmok lazítására. Emellett segítségével a túlfeszülésből adódó izom- és idegi fájdalmakat is megtanulja nagyban csökkenteni.

Válasszon vizsgálatot és foglalja le az időpontot!

Kismedence rehabilitációs program

Ha már megvolt az orvosi vizsgálat, jöhet az egyénre szabott rehabilitáció!
100.000 Ft / 4+1 alkalom
 • A kismedence rehabilitációs programmal a vizsgálat után felállítjuk az ön számára személyre szabott kezelési programot.
 • Ez a program a talált problémától, előrehaladástól függően 4+1 vagy 8+2 alkalmas.
 • A program során pontosan megismeri az Ön számára kialakított feladatokat, amiknek a gyakorlásával további állapotjavulást tud elérni.
 • A 4+1 alkalmas kismedence rehabilitációs program díja 100.000Ft.
 • A 8+2 alkalmas kismedence rehabilitációs program díja 160.000Ft.
 • A rehabilitációs program díja tartalmazza a szükséges szonda árát is.
 • A programot minden esetben egy orvosi vizsgálat, felmérés előz meg, aminek a díja 40.000Ft.

Inkontinencia rehabilitációs program

A vizsgálat után gátizomtréner készülékkel együtt otthonra is.
140.000 Ft / 4 alkalom + ajándék készülék
 • Az inkontinencia rehabilitációs program célja az otthoni gátizomtréner használata mellett havi 1 rehabilitációs tréning a rendelőben 4 hónapon át.
 • Az inkontinencia program során nemcsak betanítjuk, begyakoroltatjuk a rehabilitációs teendőket és a gátizomtréner helyes használatát, de havonta ellenőrizzük, és további tanácsainkkal segítjük az otthoni tréningek hatására létrejött javulást.
 • Az inkontinencia program díja tartalmazza az otthoni használatra szánt gátizomtréner árát is.
 • A programot minden esetben egy orvosi vizsgálat, felmérés előz meg, aminek a díja 40.000Ft.

Mire számíthat, ha részt vesz a Kismedencei Rehabilitációs Programban?

Ha belevág…

 • Megismerheti a probléma okát és a megszüntetéséhez szükséges kezelési módokat
 • Jelentősen enyhülhet, vagy teljesen meg is szűnhet a fájdalom
 • Természetes módon gyógyulhat meg, akár műtéti beavatkozás nélkül
 • Hosszan tartó gyógyulásban lesz része tüneti kezelés helyett

Ha nem jelentkezik…

 • Nem szabadul meg a fájdalomtól, amelyek élete végéig elkísérhetik
 • Ha sokáig halogatja a kezelést, elképzelhető, hogy már csak műtét segíthet
 • A látszatmegoldások csak ideig-óráig enyhítik a panaszait
 • Az elvesztett nőiessége végleg tönkreteheti önbizalmát

Nem kell beletörődnie a szülés utáni nőgyógyászati panaszokba, vagy az egyéb kismedencei, tartási problémákba. Ezek nem az élet természetes velejárói!

Szerezze vissza a panasz- és fájdalommentes hétköznapokat!